Hoe is Got2Groove begonnen?

Start van Got2groove

Got2Groove bestaat al heel wat jaren. We vonden het leuk dat jij kunt lezen hierover hoe het is begonnen en wat Got2Groove belangrijk vindt.

Het is begonnen bij Francis Neslo in 2010. Francis zat toen nog in de 5de klas van de middelbare school waar ze zelf als dansdocent lessen begon te geven. Ze begon in haar eigen wijk, toen nog Amsterdam. Hierna verhuisde Francis naar Rotterdam en tot haar grote schrik waren er geen dansscholen in de wijken zelf waar kinderen konden dansen. Dit was haar motivatie om in Rotterdam Got2groove op te starten. Ze wilde (en wil nog steeds) dat er plekken in de wijk zijn waar kinderen kunnen dansen.

De eerste locatie was een garage in Delfshaven. Francis heeft dit toen omgebouwd tot dansstudio. Ze zag dat hier heel veel kinderen waren die interesse hadden in dansen. En dat bleek! Veel kinderen kwamen naar de danslessen toe en al snel groeide Got2groove naar volle lessen met veel dansplezier.

Francis vertelt: “Ik zag veel te weinig aanbod in de wijken van Rotterdam, dat vond ik raar en ik wilde hier verandering in brengen”.

Wat Francis heeft geleerd door de jaren heen:

Dat got2groove nodig is, juist omdat we laagdrempelige en plezierige lessen geven.

Alle kinderen zijn hier welkom en we hebben veel diversiteit in de lessen. Plezier en laagdrempeligheid staat voorop! Dit is ook echt onze visie geworden.

Got2groove slaat een brug tussen culturen. Sommige kinderen die nog niet goed Nederlands kunnen bijvoorbeeld kunnen zich vervolgens wel uitten in dans. Dat is maar 1 van de voorbeelden. Dansen verbindt heel erg!

We willen graag nog uitbreiden met meerdere locaties (er opent binnenkort weer een nieuwe locatie) om zo nog meer in de wijken aanwezig te zijn en met alle kinderen plezier te maken in de lessen.

Got2groove is gestart vanuit een hart voor kinderen, een hart voor dansen en een hart voor de wijken van Rotterdam. Vanuit dit hart werkt Francis (met haar team) nog steeds aan Got2groove en ze zal dit ook zeker vol passie blijven doen!