10 tips om beter te worden in dansen

Zit je al bij ons op dansles maar wil je nog veel beter worden in dansen? Wij hebben hieronder 10 tips opgeschreven om jou te helpen te groeien in jouw talent.

Tip 1. Kom elke week met een gemotiveerde houding naar de les.

Dit klinkt logisch maar toch is het de belangrijkste tip. Wil je namelijk groeien in je danstalent dan is het belangrijk dat je les krijgt en alles van deze les meekrijgt. Een gemotiveerde houding houdt vooral in dat je actief aanwezig bent, alle tips en passen probeert en positief blijft.

Tip 2. Oefen dansjes thuis.

De dansjes die je in de les leert kun je thuis ook oefenen. Zorg dat je ze vaak oefent zodat je groeit in het onthouden en goed uitvoeren van pasjes.

Tip 3. Volg (als het kan) meerdere lessen.

Als je beter wilt worden in dansen in het handig om van verschillende docenten les te krijgen. Hierdoor leer je verschillende manieren van dansen en ontwikkel jij jezelf.

Tip 4. Zet thuis muziek aan en dans zelf.

Door zelf thuis te dansen leer je zelf op jouw eigen manier te bewegen. Dit helpt jou om te ontdekken hoe je zelf graag beweegt. Probeer je verstand op nul te zetten en rond te bewegen. Je kunt zelf natuurlijk ook dansjes verzinnen en deze oefenen.

Tip 5. Dans met andere kinderen samen.

Deze lijkt een beetje op tip 4 maar doe je met anderen kinderen. Als je met een vriend of vriendin bent die ook van dansen houdt, ga gezellig met elkaar een dansje maken!

Tip 6. Eet gezond en beweeg veel.

Een gezond lichaam helpt je om te groeien in dans. Doordat jij gezond bent zul je ook steeds meer dansen aankunnen. Dus lekker groente en fruit eten, buiten fietsen, rennen enzovoort.

Tip 7. Leer verschillende stijlen dansen

Je zit bijvoorbeeld bij Got2groove op hiphop dans voor kids. Zorg dat ook andere stijlen leert. Deze andere dansstijlen zullen een andere manier van bewegen van je vragen. Dit helpt jou om steeds weer verschillend te leren bewegen. Bij Got2groove geven we bijvoorbeeld ook afro dans of urban dans.

Tip 8. Doe mee in de selectie groepen

Bij Got2groove geven we op veel verschillende niveau’s les. Er zijn ook groepen waar je via een selectie bijkomt. Bij deze selectie groep kun je op hoger niveau les krijgen en word je nog meer uitgedaagd in jou danstalent.

Tip 9. Wees blij met wie je bent.

Als jij je goed voelt, dan zal je makkelijker leren. Onze dansschool willen we jou helpen in groeien. Soms vinden kinderen zichzelf niet goed genoeg en denken ze daar veel over na. Probeer, als jij hier ook wel eens last van hebt, te genieten van jouw danstalent. Als je houdt van dansen is dat het al waard! Blijf lekker dansen en gebruik deze tips om beter te worden.

Tip 10. Heb plezier!

Het belangrijkste blijft dat je plezier hebt in het dansen. Vind je dansen heel erg leuk? Dat is vooral de juiste reden om te dansen en zal je helpen steeds beter te worden in dansen.