Onze docenten

Bij got2groove willen we docenten die jou helpen in het ontwikkelen van jouw danstalent. We hebben verschillende docenten die verschillende lessen geven. Al onze docenten zetten zich speciaal voor jullie elke week in om jullie talenten te ontwikkelen. We merken dat onze docenten echt geven om de kinderen die bij hun komen en de kinderen willen leren kennen. Vandaar hieronder een blog zodat jullie hun ook meer leren kennen!

Maya

Maya is een ontzettend leuke docent! Ze geeft hiphop en afro lessen die altijd druk bezocht zijn. Ze maakt van elke les een feestje en geeft echte old skool hiphop. Maya vertelt:

Ik vind het leuk om les te geven, omdat het constant een groot leerproces is. Ik leer van de kids en zij leren van mij! En het beste ervan is dat ik mag genieten hoe iedereen stap voor stap groeit in het dansen.

Maya houd gewoon van eten, sowieso! Vooral eten met lekker veel kruidige sausen.

Gaëlla

Gaëlla is een hele lieve docent! Ze heeft afro en hiphop aan kids met veel plezier. Gaella vertelt:

Ik geef elke maandag les bij de Bavokring en ik vind het lesgeven erg leuk daar! De kinderen zijn heel leergierig en energiek. Dit motiveert mij als docent ook om les te geven. Mijn taak is ook om ervoor te zorgen dat leerlingen beter worden in hun dans en dat ze veel plezier eruit kunnen halen. Het lesgeven hoeft niet altijd zo serieus of eentonig te zijn, het kan ook heel erg afwisselend en leuk zijn. Dat maakt het lesgeven zo leuk.

Gaella haar favoriete eten is sushi.

Raydienne

Raydienne is van alle markten thuis! Ze geeft kleuterlessen, afro voor kids en tieners, hiphop voor kids. Raydienne vertelt:

Ik vind het leuk om les te geven, omdat ik het altijd fijn vind om een ander te helpen. Ik wil niet alleen de docent zijn waarmee je gezellig danst, maar ook de docent die jou begrijpt op een diepere vlak als mens. Daarom ben ik blij dat ik soms een uitlaatklep voor andere kan zijn.

Raydienne haar favoriete eten is pasta met garnalen.

Anisha

Anisha geeft zowel afro als streetdance/hiphop aan kinderen. Hiernaast geeft ze ook kleuterdans en afro aan tieners! Anisha vertelt:

Ik vind lesgeven leuk, omdat ik er plezier en vreugde uit haal als ik de kids zie stralen van geluk en blijdschap. Puur omdat ze gewoon lekker kunnen dansen en even aan niks anders hoeven te denken. Dat geeft mij weer energie.

Anisha haar favoriete eten is lasanga.

Shaneequa

Shaneequa geeft al heel lang bij Got2groove les. Ze geeft veel energie en plezier in haar lessen! Ze geeft afro en hiphop voor kids en leidt hiernaast de selectiegroepen. Shaneequa vertelt:

Ik vind het enorm leuk om met mensen te werken. Ik ben dan ook erg blij dat het kan in combinatie met dans. Kinderen lesgeven vind ik het leukst, omdat ze nog kneedbaar zijn en open staan om te leren.

Shaneequa haar favoriete eten is Sushi.

Al met al hebben we een geweldig docenten team en zijn we blij met hun allemaal! Jullie kunnen hun natuurlijk nog beter leren kennen in de lessen.

Start van Got2groove

Got2groove bestaat al heel wat jaren. We vonden het leuk dat jij kunt lezen hierover hoe het is begonnen en wat Got2groove belangrijk vindt.

Het is begonnen bij Francis Neslo in 2010. Francis zat toen nog in de 5de klas van de middelbare school waar ze zelf als dansdocent lessen begon te geven. Ze begon in haar eigen wijk, toen nog Amsterdam. Hierna verhuisde Francis naar Rotterdam en tot haar grote schrik waren er geen dansscholen in de wijken zelf waar kinderen konden dansen. Dit was haar motivatie om in Rotterdam Got2groove op te starten. Ze wilde (en wil nog steeds) dat er plekken in de wijk zijn waar kinderen kunnen dansen.

De eerste locatie was een garage in Delfshaven. Francis heeft dit toen omgebouwd tot dansstudio. Ze zag dat hier heel veel kinderen waren die interesse hadden in dansen. En dat bleek! Veel kinderen kwamen naar de danslessen toe en al snel groeide Got2groove naar volle lessen met veel dansplezier.

Francis vertelt: “Ik zag veel te weinig aanbod in de wijken van Rotterdam, dat vond ik raar en ik wilde hier verandering in brengen”.

Wat Francis heeft geleerd door de jaren heen:

Dat got2groove nodig is, juist omdat we laagdrempelige en plezierige lessen geven.

Alle kinderen zijn hier welkom en we hebben veel diversiteit in de lessen. Plezier en laagdrempeligheid staat voorop! Dit is ook echt onze visie geworden.

Got2groove slaat een brug tussen culturen. Sommige kinderen die nog niet goed Nederlands kunnen bijvoorbeeld kunnen zich vervolgens wel uitten in dans. Dat is maar 1 van de voorbeelden. Dansen verbindt heel erg!

We willen graag nog uitbreiden met meerdere locaties (er opent binnenkort weer een nieuwe locatie) om zo nog meer in de wijken aanwezig te zijn en met alle kinderen plezier te maken in de lessen.

Got2groove is gestart vanuit een hart voor kinderen, een hart voor dansen en een hart voor de wijken van Rotterdam. Vanuit dit hart werkt Francis (met haar team) nog steeds aan Got2groove en ze zal dit ook zeker vol passie blijven doen!

Angst om op het podium te staan

Vind jij het spannend om op het podium te staan? Heel veel kinderen, ook van got2groove, vinden dit spannend. Als het goed is vind je het leuk en spannend te gelijk.  Dit is gezonde spanning. Gezonde spanning voel je vaak voor een optreden. Je hart klopt wat sneller, je voelt je enthousiast en tegelijk ook wel zenuwachtig.

Voel jij je niet meer enthousiast en heb je geen fun meer? Voel jij je vooral angstig en voel je zoveel spanning dat je niet meer op het podium wilt stappen? Lees dan hieronder. Got2groove wil jou helpen om je zeker te voelen op het podium en ervan te genieten!

1.     Belangrijk is om je te weten dat je juf of meester jou wil helpen. Als je het dus echt te spannend vindt, praat met de juf of meester hier in de lessen over. Vaak helpt het om even te kletsen en dan kan de juf of meester jou hier ook mee helpen.

2.     Weet dat je niet alleen op het podium staat, er zijn andere kinderen die met jou meedansen. Samen met de andere kids ga je dit doen!

3.     Zorg dat je de dansjes in de weken ervoor goed oefent, op die manier weet je dat je alles hebt gedaan om dit optreden heel mooi te maken. Vertrouw er vervolgens dan ook op dat je het kan.

4.     Ga van tevoren juist even met de andere kinderen kletsen over iets leuks, over wie er bijvoorbeeld komen kijken en hoe leuk het liedje is waar je op danst. Op die manier leidt je jezelf af van je spanning.

5.     Drink genoeg water en zorg ervoor dat je goed gegeten hebt. Dit klinkt misschien niet als een belangrijk iets of iets wat je niet vergeet, maarrr vaak juist door spanning kun je dit nog weleens vergeten! Zorg dat je lief bent voor jezelf, dus genoeg eten en drinken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich goed voelt.

6.     Handig om te weten: De juf of meester zit vaak voor het podium en doet de pasjes mee, als je het dan even kwijt bent dan kun je kijken naar jouw juf of meester.

7.     Kijk door het publiek heen. Soms kun je tijdens het optreden afgeleid of gespannen raken van alle mensen die je ziet. Probeer niet 1 iemand aan te kijken maar over de mensen heen te kijken.

8.     Laat het los. Dit is misschien een moeilijke opdracht, maar weet dat je van tevoren geoefend hebt, je hebt voorbereid en de juf/meester weet dat jullie er klaar voor zijn. Je kan het!

9.     Probeer diep adem te halen en positief te denken. Door rustig te ademen word je vaak als wat relaxter. Positief denken kun je doen door bijvoorbeeld te denken aan wat hierboven staat, of door te denken hoe leuk/mooi/goed jij al bent!

10.  VERTROUW OP JEZELF. Misschien komen je ouders of je zus kijken. Juist dan mag je erop vertrouwen dat hun het al leuk vinden als je er staat. Het geeft dan niet als je een foutje maakt. Hiernaast heb je van tevoren in de lessen geoefend, dus je mag erop vertrouwen dat je je best hebt gedaan.

– 10 tips om beter te worden in dansen?

Zit je al bij ons op dansles maar wil je nog veel beter worden in dansen? Wij hebben hieronder 10 tips opgeschreven om jou te helpen te groeien in jouw talent.

Tip 1. Kom elke week met een gemotiveerde houding naar de les.

Dit klinkt logisch maar toch is het de belangrijkste tip. Wil je namelijk groeien in je danstalent dan is het belangrijk dat je les krijgt en alles van deze les meekrijgt. Een gemotiveerde houding houdt vooral in dat je actief aanwezig bent, alle tips en passen probeert en positief blijft.

Tip 2. Oefen dansjes thuis.

De dansjes die je in de les leert kun je thuis ook oefenen. Zorg dat je ze vaak oefent zodat je groeit in het onthouden en goed uitvoeren van pasjes.

Tip 3. Volg (als het kan) meerdere lessen.

Als je beter wilt worden in dansen in het handig om van verschillende docenten les te krijgen. Hierdoor leer je verschillende manieren van dansen en ontwikkel jij jezelf.

Tip 4. Zet thuis muziek aan en dans zelf.

Door zelf thuis te dansen leer je zelf op jouw eigen manier te bewegen. Dit helpt jou om te ontdekken hoe je zelf graag beweegt. Probeer je verstand op nul te zetten en rond te bewegen. Je kunt zelf natuurlijk ook dansjes verzinnen en deze oefenen.

Tip 5. Dans met andere kinderen samen.

Deze lijkt een beetje op tip 4 maar doe je met anderen kinderen. Als je met een vriend of vriendin bent die ook van dansen houdt, ga gezellig met elkaar een dansje maken!

Tip 6. Eet gezond en beweeg veel.

Een gezond lichaam helpt je om te groeien in dans. Doordat jij gezond bent zul je ook steeds meer dansen aankunnen. Dus lekker groente en fruit eten, buiten fietsen, rennen enzovoort.

Tip 7. Leer verschillende stijlen dansen

Je zit bijvoorbeeld bij Got2groove op hiphop dans voor kids. Zorg dat ook andere stijlen leert. Deze andere dansstijlen zullen een andere manier van bewegen van je vragen. Dit helpt jou om steeds weer verschillend te leren bewegen. Bij Got2groove geven we bijvoorbeeld ook afro dans of urban dans.

Tip 8. Doe mee in de selectie groepen

Bij Got2groove geven we op veel verschillende niveau’s les. Er zijn ook groepen waar je via een selectie bijkomt. Bij deze selectie groep kun je op hoger niveau les krijgen en word je nog meer uitgedaagd in jou danstalent.

Tip 9. Wees blij met wie je bent.

Als jij je goed voelt, dan zal je makkelijker leren. Onze dansschool willen we jou helpen in groeien. Soms vinden kinderen zichzelf niet goed genoeg en denken ze daar veel over na. Probeer, als jij hier ook wel eens last van hebt, te genieten van jouw danstalent. Als je houdt van dansen is dat het al waard! Blijf lekker dansen en gebruik deze tips om beter te worden.

Tip 10. Heb plezier!

Het belangrijkste blijft dat je plezier hebt in het dansen. Vind je dansen heel erg leuk? Dat is vooral de juiste reden om te dansen en zal je helpen steeds beter te worden in dansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat